Πένυ Δεληγιάννη (σοπράνο), Μαριλένα Στριφτόμπολα (σοπράνο), και ο Νίκος Ζιάζιαρης (τενόρος) – «Χριστουγεννιάτικη συναυλία με άρωμα Βιέννης»

Δύο σοπράνο και ένας τενόρος τραγουδούν για την λαμπερή αυτή γιορτή κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, άριες από όπερες, τραγούδια από οπερέτες και μιούζικαλ που φέρνουν μια αύρα ευρωπαϊκή.

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες της οικογένειας Στράους, και όχι μόνο, είναι το χαρακτηριστικό αυτής της σπουδαίας παράστασης που μας ταξιδεύει στην μαγεία των εορτών.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας επικεντρώνεται κυρίως σε έργα του Μότσαρτ, των Στράους, αλλά και άλλων συνθετών. Η ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που παίζει, δίνοντας τους μια λεπτή και ξεχωριστή νότα.

Η σοπράνο Πένυ Δεληγιάννη έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, την ομάδα «Οι Όπερες των Ζητιάνων», το φωνητικό σύνολο «8tetto», το Μάριο Φραγκούλη, την εταιρία Disney, τους «Oper(O)», τους «Opera Chaotique», τους «Athens Singers», τους «Bitchy D». Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα ρεσιτάλ και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία.

Η σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους Δημήτρη Καβράκο, Μάρλις Πέτερσεν, Τσέρυλ Στούντερ, ενώ συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου με τον Άρη Χριστοφέλλη. H συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε από το 2013.

Ο τενόρος Νίκος Ζιάζιαρης είναι και μουσικός και ηθοποιός. Έχει μεγάλη καλλιτεχνική παρουσία ως σολίστας σε κονσέρτα, όπερες, οπερέτες, μιούζικαλ και θέατρο εντός κι εκτός Ελλάδας (Κίνα, Τουρκία, Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία, Βατικανό).

Είναι στο δυναμικό του El Sistema Greece ως μαέστρος και δάσκαλος χορωδίας, ενώ έχει εργαστεί κι ως δάσκαλος μουσικής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του British Council και της Unicef.

Το πρόγραμμα μπορεί να παρουσιαστεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές:

1) Με 9μελή Ορχήστρα και 2 τραγουδιστές

 (2 βιολιά, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, Χάλκινο, Κρουστά, Κλαρινέτο).

2) Με 2 φωνές κι έναν πιανίστα