Κωνσταντίνα Λαψάτη

Lapsati

Υπεύθυνη ιστορικής έρευνας και συγγραφής κειμένων

Κατάγεται από την νότια Εύβοια. Αγαπά τους ανέμους και την θέα πάνω από το όρος που φιλοξένησε την ερωτική σμίξη του Δία και της Ήρας. Αυτή την θέα για μακρινούς πολιτισμούς, πέρα από την θορυβώδη και γκρίζα Αθήνα που ζει, προσφέρει στα γραπτά της.

Ασχολήθηκε με την Ανθοκομία, αλλά διάλεξε στην ζωή της μόνο να μελετάει και να γράφει.

Ασχολείται με την ιστορική έρευνα των πολιτισμών, μέσα από την γλώσσα τους, ψάχνοντας επί της ουσίας τα κοινά που ενώνουν σε ένα μακρινό παρελθόν την ανθρώπινη ζωή.

Γράφει κυρίως ιστορικά μυθιστορήματα, αλλά και έργα φαντασίας, για τα οποία υποστηρίζει πως είναι ιστορίες του μέλλοντος που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Δεν επιλέγει τον θόρυβο της επικαιρότητας να συνυπάρχει με τις συγγραφικές της δημιουργίες και επιθυμεί αυτές να ξεφύγουν κάποια στιγμή από την υπέροχη ηλιόλουστη φύση της Ελλάδας, γιατί το παλαιότερο κάλλος που αυτή φιλοξένησε, μετατράπηκε πλέον σε ένα απέραντο πνευματικό νεκροταφείο, πολύ διαφορετικό από αυτό που συναντούσε ο οδοιπόρος της Ιεράς οδού προς την Αθήνα. Σήμερα τα κυρίαρχα μνημεία που τιμώνται, είναι αφιερωμένα στην ευτελή καταναλωτική ανάγκη.

Υποστηρίζει πως ο Έλλην λόγος δεν έχει πατρίδα και για τον μετριασμό της θλίψης των φίλων της, για όσα χάθηκαν, χρησιμοποιεί το ρητό των Λατίνων που λέει “ Έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου”.