• slide taut02

Λίγα λόγια για εμάς...

Η Πολιτιστική Εταιρεία «Τέχνης Πολιτεία» δραστηριοποιείται στους τομείς της Μουσικής, του θεάτρου και γενικά της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στο χώρο της Πολιτιστικής Διαχείρισης . Ασχολείται με την Παραγωγή, Διοργάνωσης και Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – παραστάσεων.

Με τον Σχεδιασμό Διοργάνωσης και Υλοποίησης Φεστιβάλ, και με την Καλλιτεχνική Διεύθυνσης Πολιτιστικών Χώρων, με το Μanagement και Booking Καλλιτεχνών καθώς και με τις Δημόσιες Σχέσεις και της Προβολής των εκδηλώσεων

Το πολιτιστικό μας έργο αποδεικνύει έμπρακτα, ότι είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας ακόμη και τις πιο απαιτητικές και «δύσκολες» πολιτιστικές διοργανώσεις.

Με υπευθυνότητα στον τομέα οργάνωσης, παραγωγής και προβολής σε μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, πολιτιστικά φεστιβάλ, συνεδρία, εγκαίνια και σεμινάρια.

Η πολύχρονη εμπειρία μας σαν σύμβουλοι στον τομέα του πολιτισμού αποκτήθηκε μέσα από ένα ευρύ φάσμα έργων ανάδειξης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς.

Με ομάδα από έμπειρα στελέχη στους τομείς της Πολιτιστικής Διαχείρισης, της Παραγωγής και Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, και των συμβούλων πολιτιστικής και τουριστικής προβολής, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας και προβολής

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι είναι το χαμηλό κόστος υπηρεσιών.

Παράλληλα, η «Τέχνης Πολιτεία» είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός δρόμος.

Ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία έχει μόνιμα μέλη και φίλους, που στηρίζουν εθελοντικά τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Έχει δημιουργήσει δωρεάν εργαστήρια και ομάδες Φιλοσοφίας, Θεάτρου, Ζωγραφικής, Μουσικής, Φωτογραφίας κ.α. Οργανώνει Ημερίδες, Συνέδρια, Σεμινάρια και Εικαστικές εκθέσεις και συμμετέχει σε πολυποίκιλες Δράσεις για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού.

Σας παραθέτουμε μία επιγραμματική παρουσίαση των μέχρι σήμερα δραστηριοτήτων μας:

Παραγωγή και Διοργάνωση Παραστάσεων και Μεγάλων Πολιτιστικών Γεγονότων

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Βέροιας, Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Λυκαβηττού, Θέατρο Παλλάς, Θέατρο Badminton, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Κάστρα και Αρχαιολογικοί Χώροι σε όλη την Ελλάδα κ.α.

Διοργάνωση, Σχεδιασμό και Υλοποίηση Φεστιβάλ

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Φεστιβάλ Ανατολικής Μάνης, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Ιλίου, Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, Φοινίκειο Φεστιβάλ κ.α.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Πολιτιστικών Χώρων

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage», Μουσική Σκηνή «Zoom», Θέατρο «Χοροροές», μουσική σκηνή Αυλαία, ΙΑΝΟΣ, ΙΛΙΟΝ plus, Eliart, Μύλος, κ.α.

Μanagement και Booking καλλιτεχνών

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας έχουμε αναλάβει και πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία περιοδείες Ελλήνων καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Νότης Μαυρουδής (από το 2005 ως σήμερα), Κατερίνα Τσιρίδου (από 2012 εως σήμερα), Αρετή Κετιμέ (από 2013 εως σήμερα), Ευσταθία (από 2010 εως σήμερα), , Μίμης Πλέσσας (από το 2000 ως 2015)Ηλίας Ανδριόπουλος (από το 2009 ως σήμερα), Κώστας Μακεδόνας (από το 2005 ως 2014), Αναστασία Μουτσάτσου (από το 2005 ως 2013), Μπέσσυ Μάλφα (2009 ως 2013), Καλλιόπη Βέττα – Γιάννης Ιωάννου (από το 2009 ως 2013), Καίτη Κουλλιά (από το 2009 ως σήμερα), Γιάννης Μαρκόπουλος (2003 – 2009), , Ορφέας Περίδης (2004 – 2005), Πάνος Κατσιμίχας (2004) κ.α.

Πολιτιστική Διαχείριση της λογοτεχνικής και μουσικής μας κληρονομιάς

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Εταιρεία Συγγραφέων και άλλους φορείς διοργανώσαμε πολλά αφιερώματα σε ποιητές και συνθέτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη (2014) Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο (2011 – 2012), Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (2009 – 2011), Αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο (2007), Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο (2004 – 2006), Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο (2002 – 2003), Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (2001), Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη (2000) κ.α.

Επίσης:
Από το 2003 ως το 2005 αποτελέσαμε βασικοί διοργανωτές των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, το Σπίτι της Κύπρου, τη Στοά του Βιβλίου και πολλούς άλλους φορείς. Την ίδια διοργάνωση συνεχίζουμε να εορτάζουμε τα τελευταία χρόνια με πολυποίκιλες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με ποιητές, συγγραφείς και πολιτιστικούς χώρους.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) διοργανώσαμε, στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων «Πανσέληνος του Αυγούστου – Ιεροί Τόποι στο Φώς του Φεγγαριού», συναυλίες σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, από το 2000 ως το 2003, με τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες που απαιτούν οι χώροι αυτοί.

Έχουμε μακρόχρονη προσφορά με τμήματα που αφορούν στην Ερασιτεχνική Δημιουργία και στην ενίσχυση της Τοπικής Πολιτιστικής Δράσης της Ακαδημίας του Πλάτωνα, όπως θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορός, μουσική, δημοσιογραφία, περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και ποικίλες δράσεις για τα Παιδιά και για το Περιβάλλον.

Από το 2010 συνεργαζόμαστε με πολιτιστικές εταιρείες στη Γερμανία, προωθώντας επιλεγμένα Ελληνικά μουσικά σχήματα στην Ευρώπη.

Παρακάτω, θα βρείτε μια μικρή παρουσίαση των κυριότερων εκδηλώσεών μας ανά έτος.

Έτος 2018

Ο Ηλίας Καρελλάς παρουσιάζει Το σπίτι του Καραγκιόζη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall ! 

Ένα μουσείο με θέατρο σκιών απ όλο τον κόσμο. Ο Καραγκιόζης χτίζει το σπίτι του στο Μέγαρο· Ο Ηλίας Καρελλάς έχει το κλειδί!

Από 1η Νοέμβριου Δευτέρα-Παρασκευή στις 10:30 παραστάσεις για τα σχολεία! Από 19 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο στις 17:00 "το σπιτι του Καραγκιόζη" ανοίγει για το κοινό! Ραντεβού με μαθητές, δασκάλους και γονείς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall !

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ :Λαϊκά πορτρέτα ΙΙ

Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκατία του ΄50

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάσαμε τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες στο μπουζούκι.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του Ζαχαρία Καρούνη «ΕΙΜΑΙ» σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Μία μουσικό – θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Μάρτιος & Δεκέμβριος 2018 στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ


ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς» σε Κείμενο και Σκηνοθεσία, της Ζαχαρούλας Χρόνη και της Κωνσταντίνας Καλλιβωκά

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηρώ Πεκτέση

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 στο Από Μηχανής Θέατρο

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί»Σε κείμενα της Ευσταθίας, με την Πέγκυ Τρικαλιώτη, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή

Απρίλιος Μάιος και Οκτώβριος στο Θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ

1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στον κήπο της ΕΡΤ

Κυριολεκτικά βούλιαξε το προαύλιο της ΕΡΤ αφού πέρασαν πάνω από 3.000 μικροί και μεγάλοι. Ενας χώρος πολιτισμού για παιδιά με Δράσεις δρόμου, θέατρο, μουσική, καραγκιόζη κ.α.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «O Οδυσσέας Ελύτης, η Σαπφώ και η Λύρα του Ορφέα»

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς Κυπαρισσία.

Ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης με την Αρχαία Λύρα του παρουσιάσε μελοποιημένα ποίματα της Σαπφούς σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη όπως κ ποιήματα του Ελύτη μελοποιημένα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες .


Συμμετείχαμε στα φεστιβάλ των Δήμων καλοκαίρι 2018 :

Τριφυλίας, Κω, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Ν. Ηράκλειο, Σέριφος, Μήλος, Νίσυρος, Πάρος, Δημητσάνας, Τρίπολης, Ελευσίνας, κ.α

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Αναζητώντας το Ρεμπέτικο στον 21ο αιώνα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/ 02/ 2018

Οι νέοι επηρεάζονται από την αγνότητα του ρεμπέτικου, παίζουν, τραγουδούν, διασκευάζουν, αλλά και εμπνέονται απ' αυτό.

Περιοδεία καλλιτεχνών καλοκαίρι 2018 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΜΜΕΤΡΟΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΑΣ

ΜΑΡΙΩ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ « οι Ρεμπέτισσες »

ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ

ΔΗΘΕΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ»
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΙΔΟΥ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Παρουσιάζει τις ρεμπέτισσες

Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ, Μαρίκα Νίνου και Σωτηρία Μπέλου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2018 , ώρα 20.30

ΑΙΘΟΥΣΑ BANQUET

H Κατερίνα Τσιρίδου, η νεότερη ρεμπέτισσα, παρουσιάζει με σεβασμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στον κύκλο «Ανθρώπινη φωνή» τις μεγάλες κυρίες του ρεμπέτικου τραγουδιού Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ, Μαρίκα Νίνου και Σωτηρία Μπέλου

Έτος 2017

 • Οργάνωση μεγάλης παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παραγωγή CD με τιτλο “ Έλληνες φιλΈλληνες"
  Παραγωγή του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ένα έργο που δημιουργήθηκε από την συνεργασία των Δήμων, της Περιφέρειας Ηπείρου και 7 Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σε μουσική του συνθέτη – τραγουδοποιού Σταμάτη Χατζηευασταθίου.
  Καλλιτέχνες :Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου, Την συναυλία συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου
 • Διοργάνωση της σπουδαίας παράστασης "Φιλιώ Χαϊδεμένου" με 140 παραστάσεις στο θέατρο Βεάκη και περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου με την μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη τον Ζαχαρία Καρούνη και τέσσερεις εξαίρετους ηθοποιούς. Σε παραγωγή του Ιδρύματος Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 • Συμμετοχή στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας σε διάφορα σημεία του Δήμου με συναυλίες και αναβίωση μύθων.
 • Διοργάνωση συναυλιών του Νότη Μαυρουδή και της Νένας Βενετσάνου σε χώρους και πόλεις της Ελλάδος
 • Συμμετοχή στα Φεστιβάλ των Δήμων, Χαλανδρίου, Παλ. Φαλήρου, Ν. Σμύρνη, Καισαριανής, Χαλκιδική, Σπάρτη, Κως κ.α.

Έτος 2016

 • Διοργάνωση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού «ΜΙΚΡΑΣΙΑ… φεύγαμε και για σένα λέγαμε» Η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά τις ρίζες της σε μουσική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη.
 • Ρεσιταλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Άρη Γραικούσης
 • Διοργάνωση συναυλιών του Νότη Μαυρουδή και της Νένας Βενετσάνου σε χώρους πολιτισμού.
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
  Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις
 • Περιοδεία σε διάφορές πόλεις και φεστιβάλ, με τους καλλιτέχνες, Αρετή Κετιμέ, Σταμάτη Χατζηευσταθίου, Κατερινα Τσιρίδου, ΕΥΣΤΑΘΙΑ, Καίτη Κουλλια, Νικος Ανδρουλάκης κ.α.

Έτος 2015

 • Διοργάνωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικης για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Με μουσικά παραδοσιακά σχήματα
 • Υβριδική ηλεκτρονική όπερα στο θέατρο ΜΠΕΤΟΝ. Μια σύνθεση στίχων από τις τραγωδίες του Ρακίνα Ανδρομάχη, Φαίδρα , Βερενίκη. Μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Αννας Μουζάκη Σε σκηνοθεσία Ελένης Πολιτοπούλου με την Μάνια Παπαδημητρίου τον Γιάννη Φίλια, τον Νίκο Ζιάζιαρη κ.α.
 • Μέρες πολιτιστικής κληρονομιάς. Οργάνωση συναυλιών σε αρχαία θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους (Ακαδημία Πλάτωνος, Θησείο, Αρχαίο θέατρο Γυθείου)
 • Συμμετοχή στο φεστιβάλ ΜΕΛΙΤΖΑΖ στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, με το συγκρότημα LIQUID STREETS και το μουσικό σχήμα ΔΗΘΕΝ
 • Διοργάνωση συναυλιών σε νησιά με την Καίτη Κουλλιά (Καστελόριζο, Κάλυμνος, Λέρος, Ρόδος)
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις

Έτος 2014

 • 4ο Φεστιβάλ Stand up Comedy στη Ελλάδα στην Μουσική σκηνή ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ σε συνεργασία με το Δεύτερο πρόγραμμα και το comedylab.gr με τους κορυφαίους του είδους, Γιώργο Χατζηπαύλου, Συλα Σεραφείμ, Λάμπρο Φισφή κ.α.
 • Φεστιβάλ Δήμου Ανατολικής Μάνης. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με Ελένη Τσαλιγοπούλου, παντελή θαλασσινό, παραγωγή και παρουσίαση αρχαίου δράματος με το έργο Οιδίπους Τύραννος στο αρχαίο θέατρο. Αναβίωση ιστοριών με πειρατικά δρώμενα
 • Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου στον Δήμο Ιλίου
 • Διοργάνωση συναυλίας σε συνεργασία με το ΒΗΜΑ fm, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με καλλιτέχνες (Ευσταθία, Χατζηπάυλου κ.α.) 

Έτος 2013

 • Διοργανώσαμε την πρώτη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στην Ελλάδα στον Δήμο Ιλίου με πλήθος καλλιτεχνών . Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ελένη Πέττα, την Ζωή Παπαδοπούλου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής ΕΜΜΕΤΡΟΝ
  Νεανική σκηνή με τους Active Member και 10 ακόμη νεανικά μουσικά σχήματα.
  Παραδοσιακές ορχήστρες με τον Πετρολούκα Χαλκιά και άλλους κορυφαίους μουσικούς.
  Έκθεση βιβλίου, θέατρο δρόμου, ακροβάτες, θέαμα και δράσεις για παιδιά, γκράφιτι, σκάκι κ.α.
 • Φεστιβάλ Δήμου Ανατολικής Μάνης. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με Δημήτρη Μπάση, Μπάμπη Τσέρτο, Ερωφύλη κ.α.. Αναβίωση ιστοριών με πειρατικά δρώμενα.
 • 3ο Φεστιβάλ Stand up Comedy στη Ελλάδα στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ σε συνεργασία με το Δεύτερο πρόγραμμα και το comedylab.gr, με τους κορυφαίους του είδους, Γιώργο Χατζηπαύλου, Συλα Σεραφείμ, Λάμπρο Φισφή κ.α.
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
  Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
  Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.
 • Περιοδεία και συνεργασία με τους Καλλιτέχνες, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Μπάση, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Τσιρίδου κ.α. σε πόλεις της Ελλάδας

Έτος 2012

 • ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ
  Μια μεγάλη συναυλία με πλήθος καλλιτεχνών και συνεργατών της κορυφαίας αυτής ελληνίδας της παράδοσης.
 • ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΓΟΥΡΖΗ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, στο ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
 • 2ο Φεστιβάλ Stand up Comedy στη Ελλάδα στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ σε συνεργασία με το Δεύτερο πρόγραμμα και το comedylab.gr με τους κορυφαίους του είδους, Γιώργο Χατζηπαύλου, Συλα Σεραφείμ, Λάμπρο Φισφή κ.α.
 • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ JAZZ FESTIVAL ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
  Συμμετοχή με το Harris Lambrakis Quartet, που ήταν και η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ.
 • JAZZ FESTIVAL ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ
  Trilogia & Yiorgos Psihoyios trio + guests
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
  Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις και παραγωγή παιδικής παράστασης με θέμα μανιάτικους μύθους
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
  Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.
 • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙΤΗΣ ΚΟΥΛΛΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
 • ΣΥΝΑΥΛΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑ & Μ. ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΣΤΟ BASEL της ΕΛΒΕΤΙΑΣ για τα 20 χρόνια του Συλλόγου Φίλων της Ελλάδας.
 • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ με τη συμμετοχή της ALEXANDRA GRAVAS, του GUNTHER EMMERLICH, του Σπύρου Κλείσσα και της Fide Koksal στην ALTE OPER FRANKFURT για τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS.
 • C.D. – «Yiorgos Psihoyios in Paris»
  Κυκλοφορήσαμε το τέταρτο c.d. του Γιώργου Ψυχογιού, με εξαιρετικές κριτικές.
 • C.D. – «Meteora»
  Κυκλοφορήσαμε το δεύτερο c.d. του Harris Lambrakis Quartet με τίτλο «Meteora».

Έτος 2011

 • ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής - Το λαϊκό κλαρίνο
 • Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο πλούτο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
  Κορυφαίοι δεξιοτέχνες των λαϊκών μουσικών οργάνων θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά κομμάτια από πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από τις «άκρες του ελληνισμού» (Μικρά Ασία, Πόντο, Καππαδοκία). Συμμετέχουν, Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Γιώργος Κωτσίνης
  Δημήτρης Κώτσικας
  Σνηνοθεσία Σοφία Σπυράτου και επιμέλεια Λάμπρος Λιάβας
 • 1ο Φεστιβάλ Stand up Comedy στη Ελλάδα στην Μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ σε συνεργασία με το Δεύτερο πρόγραμμα και το comedylab.gr με τους κορυφαίους του είδους, Γιώργο Χατζηπαύλου, Λάμπρο Φισφή κ.α.
 • JAZZ PANORAMA – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
  Διοργάνωση του 1ου Jazz Φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Ίδρυμα Ωνάση) με τα σχήματα: Harris Lambrakis Quartet – guest: Andrea Romani από την Ιταλία, George Trantalidis – George Kontrafouris – guest: Gilad Arzmon από το Ισραήλ και Mode Plagal – guest: Abdelmajid Bekkas από το Mαρόκο.
 • ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON – ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
  Διοργάνωση 2ήμερου αφιερώματος στον Μίμη Πλέσσα, με 23 τραγουδιστές, 2 συγκροτήματα, λαϊκή ορχήστρα και 3 χορωδίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Ασλανίδου, Παναγιώτης Πετράκης, Νάντια Μπουλέ, Αναστασία Μουτσάτσου, Καλλιόπη Βέττα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Maria Markesini και πολλοί άλλοι.
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
  Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
  Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ
  Συναυλίες μελοποιημένης ποίησης – αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή με τον Κώστα Μακεδόνα και την Αναστασία Μουτσάτσου.
 • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ SMYRNA
  Περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
 • THE BURGER PROJECT – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  Περιοδεία σε πόλεις της Γερμανίας, διοργανώνοντας 6 sold out συναυλίες..

Έτος 2010

 • ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2010
  Οργάνωση της συναυλίας του Γιάννη Μαρκόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων Θερμοπύλεια 2010. Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες, συμμετείχαν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γρηγόρης Βαλτινός, Ορχήστρα, Χορωδία και πολλοί άλλοι συντελεστές.
 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ
  Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τον Παντελή Θαλασσινό, την Αναστασία Μουτσάτσου και την Μπέσσυ Μάλφα στην απαγγελία ποιημάτων. Σε πολλές παραστάσεις παραβρέθηκε και η ίδια η κόρη του ποιητή.
 • NO SHAKESPEARE PLEASE
  Περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης «No Shakespeare please» με τους: Μπέσσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νίκο Ψαρρά, Κρατερό Κατσούλη και πολλούς άλλους.
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
  Διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις.
 • 28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
  Διοργάνωση συνεδρίου στο Intercontinental και μεγάλης συναυλίας του Μίμη Πλέσσα, με διεθνές ρεπερτόριο στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη ακούστηκαν σε 8 γλώσσες, από καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
 • ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
  Συναυλία με την Σόνια Θεοδωρίδου, την Νίνα Λοτσάρη, τον Μίμη Πλέσσα και την Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με αφορμή την έλευση του Jacques Diouf στη χώρα μας, Προέδρου των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο τιμητικών εκδηλώσεων από κυβερνητικούς εκπροσώπους και την αναγόρευσή του ως Επίτιμου Καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • PALAIS DES BEAUX ARTS – ΒΕΛΓΙΟ & CONCERTQEBOUW – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
  Συναυλίες της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου.

Έτος 2009

• YOUSSOU N’DOUR – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΟΑΚΑ
Μεγάλη συναυλία στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, του διεθνούς αφρικανού καλλιτέχνη, με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και της Πρεσβείας της Ακτής Ελεφαντοστού.

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡKΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΛΛΑΣ
Εορτασμός των 70 ετών του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με μια μοναδική συναυλία στο Παλλάς. Συμμετείχε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Χορωδιακό Σύνολο, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Βασιλική Λαβίνα και ο Αλέξανδρος Μπελλές.

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Συναυλία αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τη Μετανάστευση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του 17th OSCE Economic & Environmental Forum. Συμμετείχαν η Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Βασιλική Λαβίνα, ο Marc Grauwels στο φλάουτο και πολλοί άλλοι συντελεστές.
• ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Συμμετοχή στη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ με πολλές εκδηλώσεις

• ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Διοργάνωση της εκδήλωσης – παρουσίασης “Γενιά του ’30″ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Χορωδία και ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ελένη Πέτα. Στην αφήγηση ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Νάντια Μουρούζη.
Διοργάνωση της εκδήλωσης “Νέοι Δημιουργοί” με τη συμμετοχή ταλαντούχων εκπροσώπων της Νέας Γενιάς Δημιουργών, από διάφορα είδη της μουσικής.

• “CARGO” ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ – ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
Ένα ταξίδι στα λιμάνια του κόσμου… Περιοδεία στην Ελλάδα με μια πολύ διαφορετική μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη.

• “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ”
Το 2009 ανακυρύχτηκε “Έτος Γιάννη Ρίτσου” από το ΥΠ.ΠΟ. Με δυο σπουδαίους ερμηνευτές, τον Παντελή Θαλασσινό και την Αναστασία Μουτσάτσου, αφηγήτρια την Μπέσσυ Μάλφα και την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής Έμμετρον, διοργανώσαμε δύο μεγάλες συναυλίες στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και στην Αρεόπολη Λακωνίας. Στην παράσταση προβλήθηκε ανέκδοτο υλικό για τη ζωή του Γιάννη Ρίτσου, που μας δόθηκε από την κόρη του, Έρη Ρίτσου.

• ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Παρουσίαση του νέου c.d. της Σόνιας Θεοδωρίδου, με τίτλο “Sonia Theodoridou sings Jacques Brel”, που κυκλοφορεί από την ολλανδική εταιρεία Et’cetera.

Έτος 2008

• ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2008
ΙΑΝΟΣ – Ο Νότης Μαυρουδής παρουσιάζει «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ»
Με την Αναστασία Μουτσάτσου & τον Παναγιώτη Μάργαρη
Για όλα τα Σάββατα του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2008, ο Νότης Μαυρουδής με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Παναγιώτη Μάργαρη βρέθηκαν στον Ιανό, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τίτλο «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ».

• OΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Μεγάλη συναυλία ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Αλκίννο Ιωαννίδη, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

• ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – ΠΑΛΛΑΣ
Διήμερη συναυλία – “Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο” του Μίμη Πλέσσα, με τίτλο “Ποιος το ξέρει”. Συντελεστές: Μπέσσυ Μάλφα, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Πέτα, Εύη Σιαμαντά και Σπύρος Κλείσσας. Προβολή οπτικού υλικού με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του ένδοξου Ελληνικού Κινηματογράφου και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Δημήτρη Χορν.

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Περιοδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Λάκη Χαλκιά, την Βασιλική Λαβίνα σε Δήμους της Ελλάδας.

• ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
Περιοδεία με τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο ¨Ο Νότης Μαυρουδής συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι¨.

• CABARET BERLIN
Ένα αφιέρωμα στα καμπαρέ του κόσμου, Μια παράσταση που δημιούργησε ο Σάκης Παπαδημητρίου, με ερμηνεύτρια τη Γεωργία Συλλαίου και τον Στέργιο Βαλιούλη στο πιάνο, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Guru Jazz Club.
• Σε συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορήσαμε το ¨Παραμύθι της Γέφυρας¨ με αφηγητές την Πέμη Ζούνη και τον Γιάννη Βόγλη. Μέρος των εσόδων του c.d. δίδονται στα Εκπαιδευτήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Πάτρας και Ναυπάκτου, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έτος 2007

• ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΟΓΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
¨Αιώνες μακριά από την Αλάσκα¨
Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση της διακεκριμένης ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Πέμης Ζούνη, περιόδευσε στην Ελλάδα τον Χειμώνα και την Άνοιξη του 2007, με ιδιαίτερη επιτυχία. Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Πάτρα, Ρέθυμνο Ηράκλειο, Χανιά, Ανώγεια Κρήτης, Λαμία, Σύρος, Ξάνθη

• ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – MARIA MARKESINI
Bart De Win Quartet & Jurriaan Berger Quartet
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και με την υποστήριξη της Γέφυρας Α.Ε.

• BIOS
Αudiovisual project “Nosferatu” – ¨Βωβός κινηματογράφος και Μουσική¨
Γεωργία Συλλαίου, φωνή / Σάκης Παπαδημητρίου, πιάνο

• ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟ ¨Μες τη λάβρα του θέρους¨
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΛΛΑΙΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

• ΔΗΛΟΣ
KLAUDIA DELMER – ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
“Στα μονοπάτια του φεγγαριού”

• OΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Mεγάλη συναυλία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Ηλείας
Μίμης Πλέσσας – Μάριος Φραγκούλης
Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς και συμπαράστασης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

• Περιοδεία με ¨Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο¨ σε Δήμους της Ελλάδας.

Μίμης Πλέσσας – Klaudia Delmer / Lamar – ¨Οι Δρόμοι της Θάλασσας¨
με νέα κομμάτια του Μίμη Πλέσσα πάνω σε ποίηση Ισπανών και ποιητών Έτος 2006

• ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2006
¨ΚΙΘΑΡΟΤΟΠΙΕΣ – ΚΙΘΑΡΟΤΡΟΠΙΕΣ – ΚΙΘΑΡΟΜΟΡΦΙΕΣ¨
Με τις κιθάρες του ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ
Μαζί τους: ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΪΡΕΛΗ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ

• ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
¨Αίθριες Νύχτες¨ - ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

• Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Δήμων σε όλη την Ελλάδα και Περιοδεία με τους καλλιτέχνες: Μίμη Πλέσσα, Νότη Μαυρουδή, Γιάννη Σπανό, Μαίρη Λίντα Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Θωμαϊδη, Μίλτο Πασχαλίδη κ.α.

• Περιοδεία με ¨Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο¨ σε Δήμους της Ελλάδας.

• Δημιουργία του δικού μας δισκογραφικού label, σε συνεργασία με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία POLYTROPON της Θεσσαλονίκης και διακίνηση της εταιρείας Universal.

• Κυκλοφορήσαμε εντός του 2006 το c.d. ¨Jazz the way we like it¨, με το αυθεντικό Jazz Quartet του Μίμη Πλέσσα, σε μια ζωντανή ηχογράφηση στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του 17ου Εθνο – Τζαζ Φεστιβάλ των Δημητρίων, με πολύ καλές κριτικές.

Έτος 2005

• Συναυλία του Μίμη Πλέσσα. στο Ηρώδειο
στην Τελετή Έναρξης των 50 ετών του Φεστιβάλ Αθηνών, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ερμηνευτές την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τους λυρικούς τραγουδιστές Αντώνη Κορωναίο και Βασιλική Καραγιάννη, συμμετοχή του Βασίλη Σαλέα και πλήθος άλλων καλλιτεχνών.

• Συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βαθύφωνου Ζοζέ Βαντάμ, του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Κώστα Μακεδόνα, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Χοροθέατρο της Σοφίας Σπυράτου και πλήθος άλλων καλλιτεχνών.

• Μουσική Παράσταση του Λουδοβίκου των Ανωγείων στη Μικρή Επίδαυρο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

• Περιοδείες του Μίμη Πλέσσα και του Νότη Μαυρουδή σε Δήμους της Ελλάδας.

• Περιοδεία με ¨Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο¨ σε Δήμους της Ελλάδας.

Έτος 2004

• Αναλάβαμε την πλήρη διοργάνωση της περιοδείας του περιοδικού Δίφωνο με τίτλο ¨Το δίφωνο ταξιδεύει στην Ελλάδα¨ με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Ορφέα Περίδη σε Μουσικές Σκηνές και Θέατρα της Ελληνικής Περιφέρειας, που στέφτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

• Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων δημιουργήσαμε μουσικά δρώμενα με εικαστικές προβολές και ακροβάτες στο πάρκο των χορηγών βάζοντας για πρώτη φορά dj μουσικούς και χορευτές σε νεανικές παραστάσεις

• Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2004, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου με το έργο ¨Ωκύπους Λούης¨ που συνέθεσε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο Δήμο Αμαρουσίου.

• Διοργανώσαμε σειρά συναυλιών στην Ελληνική περιφέρεια συμμετέχοντας στα καλοκαιρινά Φεστιβάλ, με τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη και τον Haig Yazdjian, τον Μίμη Πλέσσα, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, τον Νότη Μαυρουδή, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Κώστα Θωμαϊδη και τον Μίλτο Πασχαλίδη κ.α.

• Διοργανώσαμε τη συναυλία – παρουσίαση του δίσκου του Γιώργου Καζαντζή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Δ. Ζερβουδάκης, Π. Θαλασσινός, Π. Θεοχαρίδης, Λ. Καλημέρη, Dilek Kots, Ορφέας Περίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

• Έτος 2003

• Αναλάβαμε τις Εκδηλώσεις της ¨Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2003¨, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ με κορυφαίους Συνθέτες, η ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και πολλοί επώνυμοι ποιητές και καλλιτέχνες.

• Στις 28 Ιουνίου 2003, διοργανώσαμε στον Τύμβο του Μαραθώνα, που για πρώτη φορά ανοίχτηκε στο κοινό με πολιτιστική εκδήλωση, την μουσική παράσταση του Γιάννη Μαρκόπουλου με τίτλο ¨Η Λειτουργία του Ορφέα¨. Στη συναυλία συμμετείχαν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, η Σοφία Μιχαηλίδη και η Βασιλική Λαβίνα. Στην αφήγηση ήταν ο Κώστας Καζάκος, ενώ συμμετείχαν οι Χορωδίες της Δ.Ε.Η. και της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς και η Ορχήστρα ¨Παλίντονος Αρμονία¨

• Είχαμε την πλήρη οργάνωση των εκδηλώσεων ¨ΤΟ ΔΙΦΩΝΟ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ¨ με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής, όπως ο Νίκος Παπάζογλου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γλυκερία, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μαριώ κλπ, τον Ιούλιο του 2003.

• Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώσαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 11 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα

• Περιοδεύσαμε με πλήθος καλλιτεχνών σε φεστιβάλ της Ελλάδας, από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο του 2003.

Έτος 2002

• Υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Αθηνών, της Κυπριακής Πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων, διοργανώσαμε την ¨Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης¨ με παράλληλες εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μουσείο Φρυσίρα, στο Σπίτι της Κύπρου και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ήταν ¨Ποίηση και Καθημερινότητα¨.

• Διοργανώσαμε τη συναυλία του Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στις 30 Μαΐου 2002, με τίτλο ¨Ιωβηλαίον¨ για τον εορτασμό των 50 χρόνων του στην Ελληνική Μουσική Σκηνή, που θεωρήθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες, πολυπληθέστερες και πιο καλά οργανωμένες συναυλίες του Ηρωδείου των τελευταίων ετών.
Ερμήνευσαν: Μαρινέλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Κώστας Χατζής και Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ σολίστ ήταν ο Στέφανος Κορκολής. Συνόδευσε η Ορχήστρα των Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου, η Χορωδία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και πλήθος άλλων συντελεστών.

• Διοργανώσαμε την συναυλία του Μίμη Πλέσσα και του Στέφανου Κορκολή στο Θέατρο Λυκαβηττού για λογαριασμό των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στο νοσοκομείο Παίδων Α. & Π. Κυριακού, για τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

• To καλοκαίρι του 2002 ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα με αξιόλογες παραστάσεις, μουσικές και θεατρικές και κυρίως με την περιοδεία του Μίμη Πλέσσα σε όλα τα Φεστιβάλ της Ελλάδας.

• Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώσαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 9 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.

• Στις 23 Σεπτεμβρίου 2002, υπό την αιγίδα της Unesco, διοργανώσαμε στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά την παράσταση της Πρώτης Παγκόσμιας Εκτέλεσης του ¨Ύμνου της Ολυμπιακής Εκεχειρίας¨ , που ανέθεσε η Διεθνής Unesco στο Μίμη Πλέσσα.

• Στις 27 Νοεμβρίου 2002 διοργανώσαμε στο Μέγαρο Μουσικής τη συναυλία με την οποία ο Συνθέτης Μίμης Πλέσσας έκλεισε τον εορτασμό των 50 χρόνων του στην Ελληνική Μουσική Σκηνή. Παρουσιάσαμε το Ορατόριο ¨Κοσμάς ο Αιτωλός¨ με τον Γρηγόρη Βαλτινό και σε πρώτη επανεκτέλεση μετά το δίσκο με τον Γιάννη Πουλόπουλο, ο ¨Δρόμος¨ του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Δημήτρη Μπάση.

• Διοργανώσαμε Μουσικές και Θεατρικές Παραστάσεις σε Ελληνικά Τοπία με φυσικό κάλλος, όπως το Ενετικό Γεφύρι στο Μοναστήρι του Πρέβελη, την Αρχαία Ελεύθερνα στο Αρκάδι στην Κρήτη, στην ορεινή Γορτυνία, το Δασκαλιό της Κερατέας, το Κάστρο της Ναυπάκτου κ.α.

• Διοργανώσαμε και κάναμε θεσμό το «Φοινίκειο Φεστιβάλ» στο Νότιο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράσταση – μελέτη πάνω στην Κρητική Λύρα, σε συνεργασία με το Μ. Παπαδάκη. Οπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο Μουσικές παραστάσεις – Αφιερώματα σε Ποιητές και Συνθέτες.

• Το Χειμώνα του 2002, για λογαριασμό της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδας περιοδεύσαμε σε μεγάλες πόλεις με τους συνθέτες Μίμη Πλέσσα και Στέφανο Κορκολή, με σκοπό τα έσοδα των παραστάσεων να διατεθούν για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

• Αναλάβαμε την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικής σκηνής «ΖΟΟΜ» και παρουσιάσαμε μουσικά προγράμματα με δρώμενα και προβολές με τον Μίμη Πλέσσα, Λένα Αλκαίου, Γιώργο Νινιό, Σαβίνα Γιαννάτου, Χειμερινοί Κολυμβητές κ.α.

• Οργανώσαμε πρωτοποριακές παραστάσεις στο θέατρο «ΧΟΡΟΡΟΕΣ» με Μουσική, Θέατρο, Χορό, Εικαστικά

 

Έτος 2001

• Διοργανώσαμε την 1η Πολιτιστική Βαλκανική Συνάντηση με Τηλεμαραθώνιο, για λογαριασμό της ¨Χάρτας του Ρήγα¨, υπό την προεδρία του Κώστα Γεωργουσόπουλου,στην οποία συμμετείχαν επιφανείς Έλληνες από το χώρο της Τέχνης, των Γραμμάτων και της Πολιτικής.

• Υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων και του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώσαμε την ¨Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης¨ με εκδηλώσεις στο Μουσείο Μπενάκη, στο Θέατρο Καρέζη, στο Σπίτι της Κύπρου και στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων. Τιμώμενοι ποιητές ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, με παράλληλο θέμα την Ποίηση του Νερού.
.
• Υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων και του Υπουργείου Πολιτισμού αναλάβαμε μια σειρά παραστάσεων για το Έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

• Παρουσιάσαμε την Παράσταση – Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τίτλο ¨50 Χρυσά Χρόνια¨ του Μίμη Πλέσσα, στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας.

• Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργανώσαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 27 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.

• Διοργανώσαμε μερικές από τις εκδηλώσεις της Αρμένικης Πρεσβείας για τον εορτασμό των 1.700 χρόνων Χριστιανισμού στην Αρμενία, στη Λυρική Σκηνή
και στο Πνευματικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη.

• Οργανώσαμε αφιέρωμα στο παιδί με θέατρο δρόμου και θεατρικό παιχνίδι στον πεζόδρομο της Ερμού στο Δήμο Αθηναίων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Έτος 2000

• Τιμώντας το Έτος Σεφέρη, διοργανώσαμε συναυλίες και ποιητικά δρώμενα σε μεγάλους Δήμους της χώρας και στα Βουρλά της Τουρκίας, γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη.

• Σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα Μουσείων και το Υπουργείο Πολιτισμού, διοργάνωσε στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Μουσική με την Πανσέληνο¨ συναυλίες σε 11 Αρχαιολογικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα.

• Η ομάδα Δημοσιογραφίας εκδίδει τη διμηνιαία εφημερίδα με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με θέματα πολιτιστικά, κοινωνικά, ανθρωποκεντρικά.

• Δυο αξιόλογες θεατρικές μας παραγωγές παρουσιάστηκαν στο θέατρο Φανάρι με το έργο του Γιάννη Παπάζογλου, «Ο χορός των Φαντασμάτων» και το έργο του Τζο Όρντον «Αυτά που είδε ο μπάτλερ».

• Διοργανώσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Κολωνού μεταμεσονύκτιες μουσικές Βραδιές για Νέους με τον τίτλο «Περιμένοντας να ξημερώσει» και παρουσιάζουμε το πρώτο μας C.D.με τίτλο «Ωδικώς».

Έτος 1998 και 1999

• Oργανώσαμε συναυλίες και συνεργαστήκαμε με Πνευματικά Κέντρα και Πολιτιστικές Μουσικές Σκηνές σε όλη την Ελλάδα.

• Από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στο χώρο του «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΥ ΤΕΧΝΗΣ» εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το έργο του Ρομπέρτο Ατάιντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

• Στις 24 Απριλίου 1999, με αφορμή τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία, οργανώσαμε αντιπολεμική εκδήλωση με τραγούδια και ποιήματα για την Ειρήνη στα Βαλκάνια που είχε επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράκης.

• Η Παιδική Θεατρική μας Ομάδα παρουσίασε το έργο του Γεράσιμου Σπάθη «Οι περιπέτειες του Καφεδάκη» για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικά σχολεία.

• Διοργανώσαμε μεγάλη Συναυλία Αγάπης σε συνεργασία με τα 15μελή συμβούλια των μαθητών 47 σχολείων της Αθήνας, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Έτος 1997

• Δημιουργήσαμε Γραφείο Οργάνωσης Συναυλιών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, με ειδίκευση στις ποιοτικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

• Ξεκινήσαμε τα Θεατρικά δρώμενα, προσφέροντας παραστάσεις με το έργο «Θαυμαστή Μπαλωματού» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Videos

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα λόγια για εμάς... Υπηρεσίες »