Μουσικές παραγωγές

 

Ζωή Παπαδοπούλου

Αφήγηση: Χρύσα Παππά

AGGELOI

Η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου, η φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλτζόγλου (γνωστή ως Nelly's) και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου συναντιούνται επί σκηνής με την σπουδαία ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου και πλέκουν μια μουσική παράσταση με κείμενα, προβολές και τραγούδια.

Οι τρεις σημαντικές κυράδες της Ρωμιοσύνης με την κοινή καταγωγή από το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας έγιναν οι Άγγελοι του πολιτισμού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ

Τραγούδια και κείμενα για τα 100 χρονιά Μικρασιατικού Πολιτισμού

 soultatou

Τα τζιβαΐρια, τα ακριβά τραγούδια από τις μνήμες της Μικράς Ασίας που ταξιδεύουν μέσα στους μαγικούς μουσικούς δρόμους, παρουσιάζονται επί σκηνής με την ιδιαίτερη φωνή της Μαρίας Σουλτάτου. Στην παράσταση αυτή, ανάμεσα στα τραγούδια, η εξαίρετη ερμηνεύτρια μας αφηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο ιστορίες από μνήμες και βιώματα ανθρώπων που έζησαν στην Σμύρνη.Μία παράσταση με τραγούδια που αγαπήθηκαν και που μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο («Τζιβαέρι (αμανές)», «Αντανάλη», «Θα σπάσω κούπες»,  «Ιμιτλερίμ», «Καναρίνι μου γλυκό», «Ελενίτσα μου», «Μπάρμπαγιαννακάκης» κ.α.).

 Κατερίνα Τσιρίδου /  Άθως Δανέλης

Κυριάκος Γκουβέντας / Νίκος Πρωτόπαπας

Δήμος Βουγιούκας / Νίκος Μουργελάς

SE DYO ZOES

Η Κατερίνα Τσιρίδου με την μουσική της παρέα έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με διαλεχτά τραγούδια, κείμενα και μουσικές που εκφράζουν τα 100 χρόνια πολιτιστικής ιστορίας της Ελλάδας στην Μικρά Ασία. Τραγούδια που δημιουργήθηκαν πριν από την καταστροφή της Σμύρνης, αλλά και μετά στα λιμάνια και σε όλη την Ελλάδα, όπως τα «Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Αμάν Κατερίνα μου», «Δημητρούλα μου» «Μισιρλού», «Η Σμύρνη Μάνα καίγεται», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Μάνα μου Ελλάς» κ.α..

Πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ του Άθου Δανέλη, ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον ηθοποιό τους τραγουδιστές και τους μουσικούς και μας μιλάει για το ταξίδι του μέσα από τις ανεξίτηλες και γεμάτες χιούμορ ατάκες του.

Μουσική - Αφηγηματική Παράσταση

Ηλίας Υφαντίδης / Κατερίνα Παπαδοπούλου /

Σωκράτης Σινόπουλος / Βαγγέλης Καρίπης 

YFANTIDHS

Η Ελλάδα μας, γεωλογικά και γεωγραφικά έχει τα σπουδαιότερα λιμάνια της στην Ανατολική πλευρά της (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αυλίδα, Πειραιάς, Ναύπλιο, Κρήτη κλπ.) λιμάνια που γλυκοκοιτάζουν τις θάλασσες. Η θάλασσα προκαλούσε πάντα τους Έλληνες. Τους καλούσε κοντά της, τους μιλούσε…Μέγας Πειρασμός!!!

Κι άνοιξαν πανιά οι πρόγονοί μας για άλλους τόπους. Και περισσότερο στην Ανατολή, που ΝΑΙ! έγινε η «καθ’ ημάς Ανατολή», kαι στέριωσαν και μεγαλούργησαν.

Μητροπολιτική Ελλάδα – Μικρά Ασία – Πόντος.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Francesca Bellenis

συστήνεται στους Έλληνες με μια δυνατή μουσική παράσταση.

310248 10151454763513785 1431107085 n

Η ελληνοϊταλίδα ερμηνεύτρια  Francesca Bellenis έχει κάτι μοναδικό στη φωνή της, μια και αγγίζει την έκταση των τεσσάρων οκτάβων, μετουσιώνοντας με τρόπο δυναμικό και συνάμα αισθαντικό την μεγάλη παράδοση που κουβαλάει. Με άλλα λόγια, η Francesca καλύπτει τις φωνητικές εκτάσεις από βαρύτονο έως υψίφωνο, γεγονός που σύμφωνα με τα λεγόμενα του διάσημου καθηγητή φωνητικής Seth Riggs την καθιστά μοναδική.

 

Κατερίνα Τσιρίδου / Αλίκη Ζαχαροπούλου/ Μαριάνθη Λιουδάκη

Guest: Αρετή Κετιμέ

Κείμενα: παναγιώτης Μέντης

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Ρόζα Εσκενάζυ με τα πιο ωραία τραγούδια της και την “ίδια” επί σκηνής να μας μιλάει για τις πιο δυνατές ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή της. Μια πρωτότυπη παράσταση γεμάτη μουσικές εικόνες, λόγια και χρώματα μιας εποχής που σημάδεψαν την εξέλιξη τους ελληνικής μουσικής.

Τα κείμενα υπογράφει ο Παναγιώτης Μέντης, στο ρόλο της Ρόζας η Αλίκη Ζαχαροπούλου

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Κατερίνα Τσιρίδου και η Μαριάνθη Λιουδάκη. Guest ανάλογα με τις ημερομηνίες η Αρετή Κετιμέ.

Η παράσταση μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου, να έχει και προβολή με φωτογραφίες και βίντεο από την ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ.

Σελίδα 1 από 5