Παιδικές παραγωγές

Ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά

Είκοσι θεατροποιημένα παραμύθια για τα Ελληνόπουλα σ’ όλο τον κόσμο.
Μια πρωτότυπη παραγωγή για το ραδιοφωνο της ΕΡΤ  «Φωνής της Ελλάδας».

Οι λέξεις «ήρως» και «ηρωισμός» είναι Ελληνικές. Απ’ αυτή τη ρίζα πηγάζουν οι αντίστοιχες λέξεις πολλών Δυτικών γλωσσών. Από τα βάθη των λαϊκών παραδόσεων ως τις μέρες μας, οι μύθοι έγιναν ένα με τα κατορθώματα των ηρώων κι έτσι γεννήθηκαν ιστορίες, που μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα, αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, για να φτάσουν ως εμάς διατηρώντας τη ζεστασιά, τη γοητεία και την ομορφιά τους.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν άνθρωπο, ήρωα; Είναι η προσωπικότητά του; Είναι οι συνθήκες; Ή μήπως η κατάλληλη στιγμή;

Ο Καραγκιόζης χτίζει το σπίτι του για 2η χρονια στο Μέγαρο Μουσικής! 
Θέλετε να το εξερευνήσετε; Ο Ηλίας Καρελλάς έχει το κλειδί!

Μαζί του φέτος η Αρετή Κετιμέ 

Πώς είναι το σπίτι του Καραγκιόζη; Έχει σαλόνι; Πώς είναι η κουζίνα του; Τί κρύβει στα μπαούλα του; Πού κοιμάται; Θα θέλατε να το εξερευνήσετε; Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς, έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη!
Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.
Στο τέλος όμως αυτής της υπέροχης διαδρομής θα συναντήσουμε μια μεγάλη έκπληξη! Ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση "Ο Καραγκιόζης μαέστρος"!
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα, δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Από 18 Νοεμβρίου 2019
Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.30 π.μ.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για τις σχολικές παραστάσεις:
210 7777104, 210 7777124
Έναρξη παραστάσεων για το κοινό
Από Ιανουάριο 2020
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για το κοινό:
210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

ΜΑΓΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Ενας ήρωας παραμυθιού (αν είναι περίοδος γιορτών ο Αγιος Βασίλης ή Απόκριες ο Αρλεκίνος κ.α.) υποδέχεται τα παιδιά και τους μεγάλους, έτοιμος να φωτογραφηθεί μαζί τους και να ακούσει τις επιθυμίες τους.

Τα έξυπνα καλογραμμένα έργα, προκαλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο των μικρών, αλλά (όπως παλιά), και των μεγάλων!

Οι «αστροναύτες» φέτος έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν την ίδρυση της νέας τους θεατρικής σκηνής «Ιστορίες της Τσέπης».

Θα καταφέρουν τα ζώα του δάσους να κάνουν ορχήστρα; Θα βρει η αρκούδα το καπέλο της; Είναι όντως τόσο άτυχο το πρόβατο;

Σελίδα 1 από 2