"Αβάντι μαέστρο... ρεμπέτικα" Αγάθωνας / Ηλίας Καρελλάς / Κατερίνα Τσιρίδου

Ένα μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας για ΌΛΟΥΣ!    

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης, Ηλίας Καρελλάς, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με "το σπίτι του Καραγκιόζη" και "τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη", καθώς και στο θέατρο Κάππα με "το αγόρι με τη βαλίτσα", των Μάικ Κέννι - Ξένιας Καλογεροπούλου, επιστρέφει με μια ολοκαίνουργια παραγωγή για όλη την οικογένεια.

Ο Αγάθωνας, ο πιο γνήσιος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού, συναντά  στη σκηνή την μοναδική ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και μας προσκαλούν σε μια μουσική παράσταση έκπληξη!  

Στον φωτισμένο μπερντέ του Ηλία Καρελλά, ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Βαμβακάρη, τον Χατζηχρήστου, την Νίνου, τον Τσιτσάνη, την Εσκενάζυ, τον Παπαϊωάννου και παρέα μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους. 

Ένα σπάνιο οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, γεμάτο χιούμορ, ζωντανή μουσική και τις ανεξίτηλες στον χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

Ένα ταξίδι, από τη «Φραγκοσυριανή» ως το «Καρατσέρη τράβα» και από «τα καβουράκια», ως το «μινόρε της αυγής» με ζωντανή ορχήστρα και γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών, για ηλικίες εως 102 ετών!   

Εκτός από τις γιγαντοφιγουρες του Βαμβακαρη, του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάνου κ.α.

επί σκηνής θα είναι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες:

Κατερίνα, Τσιρίδου – Αγάθωνας - Νικος Πρωτόπαππας

Μαζί τους σπουδαίοι μουσικοί: με κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, μπουζούκι

Σύνολο 12 άτομα.   Διάρκειά: 1.30 ώρα

Videos