«Ο ήχος των σκιών» του Ηλία Καρελλά

Στο Μεγαρο Μουσικής Αθηνών καθε Σαββατο εως 16 Απριλίου ώρα 18.00

Ο Ηλίας Καρελλάς, η Αρετή Κετιμέ,(φωνή και σαντούρι)  Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα/λάφτα)

και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

HXOS

O Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή με τίτλο «Ο Ήχος των Σκιών», μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά κάθε ηλικίας,                                                       που φιλοξενείται στον Χώρο Κόκκαλη από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα.

Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος.

Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες;

Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ;

Στον φωτισμένο μπερντέ θα συναντήσουμε τις γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του και θα ακούσουμε ήχους του παρελθόντος και του σήμερα, σε μια ολοκαίνουργια παράσταση με έντονο ρυθμό και μελωδίες που ξεκλειδώνουν τη φαντασία των μικρών θεατών. Μουσική συνοδοιπόρος του Ηλία Καρελλά, η Αρετή Κετιμέ, που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της. Μαζί τους, οι ταλαντούχοι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα/λάφτα) και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

 Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθήνων, του Θεατρου σκιών Ηλία Καρελλά και της Τέχνης Πολιτεία. 

Η παράσταση «Ο ήχος των σκιών» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών – Εκπαιδευτικές δράσεις