«Λες και ήταν χθες»

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πολυχώρος μουσικής βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη

Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ. και Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Ο συνθέτης Απόλλων Κουσκουμβεκάκης παρουσιάζει ένα γοητευτικό αφιέρωμα στο λεγόμενο ελαφρύ τραγούδι. Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ελένη Βουδουράκη και η Άννα Ματσούκα ερμηνεύουν τα ομορφότερα τραγούδια των Αττίκ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Μωράκη, Μουζάκη κ.α.

Οι καλλιτέχνες «ξαναδιαβάζουν» τα αγαπημένα τάγκο, βαλσάκια, ρομάντσες και αρχοντορεμπέτικα με φρέσκια ματιά, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και την ικανότητά τους να συγκινούν και το σημερινό ακροατήριο. Στόχος των καλλιτεχνών είναι, τόσο με την ενορχήστρωση και ερμηνεία όσο και με την επιλογή της παρουσίασής τους στη μουσική βιβλιοθήκη του Μ.Μ.Α με ένα «κλασικό» κουαρτέτο, να αναδείξουν τη λόγια διάστασή τους, με ήχο που θυμίζει μουσική δωματίου.                                                           Παράλληλα με τις παραστάσεις θα υπάρχει έκθεση με τις παρτιτούρες τραγουδιών των δημιουργών από το αρχείο της μουσικής βιβλιοθήκης.                           Το μουσικό σύνολο αποτελείται από τη Ροδούλα Χαντζή στο φλάουτο, τη Μαρία Σπυράτου στο πιάνο, τη Μαριλίζα Παπαδούρη στο βιολοντσέλλο και τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη στην κιθάρα και την ενορχήστρωση των τραγουδιών. Διοργάνωση: Τέχνης Πολιτεία

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πολυχώρος μουσικής βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη

Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ. και Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια 14 και 11 ευρώ στο ticket services.gr, στα καταστήματα Public και στο ταμείο της μουσικής βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.