Εκδηλώσεις

Κατερίνα Τσιρίδου / Αλίκη Ζαχαροπούλου/ Μαριάνθη Λιουδάκη

 Κείμενα: Παναγιώτης Μέντης

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Ρόζα Εσκενάζυ με τα πιο ωραία τραγούδια της και την “ίδια” επί σκηνής να μας μιλάει για τις πιο δυνατές ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή της. Μια πρωτότυπη παράσταση γεμάτη μουσικές εικόνες, λόγια και χρώματα μιας εποχής που σημάδεψαν την εξέλιξη τους ελληνικής μουσικής.

Τα κείμενα υπογράφει ο Παναγιώτης Μέντης, στο ρόλο της Ρόζας η Αλίκη Ζαχαροπούλου

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Κατερίνα Τσιρίδου και η Μαριάνθη Λιουδάκη. Guest ανάλογα με τις ημερομηνίες η Αρετή Κετιμέ.

Η παράσταση μπορεί, ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου, να έχει και προβολή με φωτογραφίες και βίντεο από την ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ.

Όταν η ιστορία γίνεται έμπνευση τότε οι ποιητές και οι συνθέτες μας οδηγούν στο μέλλον 

Μπάμπης Τσέρτος – Άννα Ματσούκα 

Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Η Μουσική μας, η λογοτεχνία μας, και οι τέχνες μας -όλα έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία μας . Για τον σύγχρονο Έλληνα πηγή έμπνευσης είναι όλα όσα κληρονόμησε από τους προγόνους ευαισθησία, ενθουσιασμό, θάρρος και πολιτισμό.

Ο συνθέτης Απόλλων Κουσκουμβεκάκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους Έλληνες συνθέτες που εμπνεύστηκαν από ποιητές, συγγραφείς και από την ιστορία μας, από το 1821 μέχρι σήμερα.

«Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία»

Μπάμπης Τσέρτος -  Νάντια Καραγιάννη – Νίκος Καραγιάννης

Η ιστορία συναντά  το τραγούδι, την ποίηση την μουσική και γίνεται  φως για το μέλλον

 

Ο Μπάμπης Τσέρτος  και η Νάντια Καραγιάννη έχουν ετοιμάσει μια μουσική παράσταση με τραγούδια για την επανάσταση του 1821, αλλά και με ποιήματα όπως και κείμενα σπουδαίων συγγραφέων και ηρώων του αγώνα , που εμπνέουν σήμερα και θα εμπνέουν πολλές γενιές στο μέλλον.

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε την συνεργασία μας με το 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον σπουδαίο ηθοποιό, μονωδό και τενόρο, Γιάννη Φίλια, σε δύο εκπομπές υψηλών αξιώσεων!
? "Η μούσα του Μιούζικαλ"
Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 13:00μμ και επανάληψη το βράδυ στις 23:00μμ. Μια περιπλάνηση μύησης στην τέχνη και την τεχνική του Μουσικού Θεάτρου.
? "Έστιν Ουν Οπερα"
Κάθε Κυριακή στις 20:00μμ. Εκτός από την αρχαία ελληνική μυθολογία, που ενέπνευσε τα πρώτα ιταλικά λιμπρέτα όπερας στο κατώφλι του 17ου αιώνα, η φωνητική τεχνική παραγωγής και κατεύθυνσης του ήχου δεν απείχε πολύ από τη λεγόμενη τεχνική ανοιχτού θεάτρου, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι τραγωδοί.
Συντονιστείτε και μην τις χάσετε, γιατί... θα χάσετε!
? Λίγα λόγια για τον Γιάννη:
Ο Γιάννης Φίλιας σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, χορό και κλασικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο Πρωτοπορία, καθώς επίσης υποκριτική, στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Νέου Ελληνικού Θεάτρου.
Σελίδα 1 από 18