Εκδηλώσεις

12 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρα

Η ελληνική δημοτική μουσική ξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί. Αρκεί να μπορέσει κανείς ν΄ αναζητήσει τις πολύτιμες εμπειρίες ζωής που προσφέρουν οι πρωτογενείς μορφές της, παρακάμπτοντας τη βιτρίνα του επιφανειακού φολκλόρ.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα μουσική «διαδρομή» που θα συμπεριλάβει αντιπροσωπευτικά κομμάτια από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και από τις «άκρες του Ελληνισμού» (Μικρά Ασία, Πόντος, Καππαδοκία).

Βγάζει  η θάλασσα κρυφή φωνή

Φωνή που μπαίνει

Μες' την καρδιά μας και την συγκινεί

Και την ευφραίνει...

     Κωνσταντίνος Καβάφης, «Φωνή απ' την θάλασσα»

Τα τραγούδια κουβαλούν την αλμύρα και τον θαλασσινό αέρα της ζωής.

Η θάλασσα, άλλοτε ήρεμη και γαλήνια κι άλλοτε ταραγμένη και καταστροφική, θυμίζει

τη ζωή μας. Συνεχώς μας μιλά και μας ταξιδεύει.

 

Ακούει τις ιστορίες μας και εξομολογείται τα μυστικά της.

Τα «Λιμάνια της Προσμονής» είναι μια παράσταση με τραγούδια, ποιήματα και κείμενα για τη θάλασσα. Η ξενιτιά, ο έρωτας και ο θάνατος, ο αποχωρισμός, η προσμονή και η λαχτάρα της επανασύνδεσης είναι οι σταθμοί της διαδρομής μας. Ο Νίκος Καββαδίας και ο Γιώργος Σεφέρης συναντιούνται με τις παραλογές, ενώ τα τραγούδια των σφουγγαράδων κι ο Μάνος Χατζηδάκις συνυπάρχουν με την έντεχνη παραγωγή των νεώτερων χρόνων.

Δύο φωνές και δύο όργανα μοιράζονται ρόλους και αφηγούνται, με λόγο και μουσική, γνωστές και άγνωστες ιστορίες των ανθρώπων που ταξίδεψαν, ερωτεύτηκαν, χωρίστηκαν και ξαναβρέθηκαν με φόντο τη θάλασσα.    

Ένα μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας για ΌΛΟΥΣ!    

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης, Ηλίας Καρελλάς, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με "το σπίτι του Καραγκιόζη" και "τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη", καθώς και στο θέατρο Κάππα με "το αγόρι με τη βαλίτσα", των Μάικ Κέννι - Ξένιας Καλογεροπούλου, επιστρέφει με μια ολοκαίνουργια παραγωγή για όλη την οικογένεια.

από τους «Cinema Paradiso Project»

με τη συμμετοχή της «Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Εν Οργάνοις»

Σελίδα 1 από 15