• slide taut02

Λίγα λόγια για εμάς...

Η “Τέχνης Πολιτεία» είναι Πολιτιστική Εταιρεία Αστική μη κερδοσκοπική.

Το πολιτιστικό μας έργο αποδεικνύει έμπρακτα, ότι είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας ακόμη και τις πιο απαιτητικές και «δύσκολες» πολιτιστικές διοργανώσεις.

Με υπευθυνότητα στον τομέα οργάνωσης, παραγωγής και προβολής σε μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα, πολιτιστικά φεστιβάλ, συνεδρία, εγκαίνια και σεμινάρια.

Η πολύχρονη εμπειρία μας σαν σύμβουλοι στον τομέα του πολιτισμού αποκτήθηκε μέσα από ένα ευρύ φάσμα έργων ανάδειξης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς

Με ομάδα από έμπειρα στελέχη στους τομείς της Πολιτιστικής Διαχείρισης, της Παραγωγής και Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, του Σχεδιασμού, Διοργάνωσης και Υλοποίησης Φεστιβάλ, της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Πολιτιστικών Χώρων, του Μanagement και Booking Καλλιτεχνών, των Δημοσίων Σχέσεων και προβολής των καλλιτεχνικών και των συμβούλων πολιτιστικής και τουριστικής προβολής, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας και προβολής

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι είναι το χαμηλό κόστος υπηρεσιών.

Παράλληλα, η «Τέχνης Πολιτεία» είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός δρόμος.

Ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία έχει μόνιμα μέλη και φίλους, που στηρίζουν εθελοντικά τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Έχει δημιουργήσει δωρεάν εργαστήρια και ομάδες Φιλοσοφίας, Θεάτρου, Ζωγραφικής, Μουσικής, Φωτογραφίας κ.α. Οργανώνει Ημερίδες, Συνέδρια, Σεμινάρια και Εικαστικές εκθέσεις και συμμετέχει σε πολυποίκιλες Δράσεις για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Παραγωγή και Διοργάνωση Παραστάσεων και Μεγάλων Πολιτιστικών Γεγονότων

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βέροιας, Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Λυκαβηττού, Θέατρο Παλλάς, Θέατρο Badminton, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Κάστρα και Αρχαιολογικοί Χώροι σε όλη την Ελλάδα κ.α.
Διοργάνωση, Σχεδιασμό και Υλοποίηση Φεστιβάλ

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Φεστιβάλ Γυθείου, Φεστιβάλ Ανατολικής Μάνης, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Ιλίου, Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, Φοινίκειο Φεστιβάλ κ.α.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Πολιτιστικών Χώρων

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

«Τεχνόπολις», «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», «Αρχιτεκτονική» «χαμάμ» « Ρυθμός» «Αυλαία» κ.α.

Μanagement και Booking καλλιτεχνών

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας έχουμε αναλάβει και πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία περιοδείες Ελλήνων καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Μίμης Πλέσσας (από το 2000 ως σήμερα), Νότης Μαυρουδής (από το 2005 ως σήμερα), ΕΥΣΤΑΘΙΑ (από 2010 ως σήμερα), Κώστας Μακεδόνας (από το 2005 ως σήμερα), Αναστασία Μουτσάτσου (από το 2005 ως σήμερα), Καίτη Κουλλιά (από το 2009 ως σήμερα), Γιάννης Μαρκόπουλος (2003 – 2009), Σωκράτης Μάλαμας (2004 – 2005), Ορφέας Περίδης (2004 – 2005), Πάνος Κατσιμίχας (2004).

Πολιτιστική Διαχείριση της λογοτεχνικής και μουσικής μας κληρονομιάς

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Εταιρεία Συγγραφέων και άλλους φορείς διοργανώσαμε πολλά αφιερώματα σε ποιητές και συνθέτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο (2011 – 2012), Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (2009 – 2011), Αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο (2007), Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο (2004 – 2006), Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο (2002 – 2003), Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (2001), Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη (2000) κ.α.

Επίσης:

Από το 2003 ως το 2005 αποτελέσαμε βασικοί διοργανωτές των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, το Σπίτι της Κύπρου, τη Στοά του Βιβλίου και πολλούς άλλους φορείς. Την ίδια διοργάνωση συνεχίζουμε να εορτάζουμε τα τελευταία χρόνια με πολυποίκιλες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με ποιητές, συγγραφείς και πολιτιστικούς χώρους.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) διοργανώσαμε, στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων «Πανσέληνος του Αυγούστου – Ιεροί Τόποι στο Φώς του Φεγγαριού», συναυλίες σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, από το 2000 ως το 2003, με τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες που απαιτούν οι χώροι αυτοί.

Έχουμε μακρόχρονη προσφορά με τμήματα που αφορούν στην Ερασιτεχνική Δημιουργία και στην ενίσχυση της Τοπικής Πολιτιστικής Δράσης της Ακαδημίας του Πλάτωνα, όπως θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορός, μουσική, δημοσιογραφία, περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και ποικίλες δράσεις για τα Παιδιά και για το Περιβάλλον.

Videos

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Υπηρεσίες »