Μίλα, μήλα μαγικά

Ο Μπόμπο, ο αφελής και ευκολόπιστος ήρωας του έργου, αποφασίζει να κόψει τα δέντρα για να φτιάξει φράχτες που θα τον προστατέψουν από έναν μεγάλο μπελά που πλησιάζει.

Διασκευή του “The Big Magic” του Brendan Murray.

Ο κόσμος όμως, για κακή του τύχη, σταματάει να γυρνά και έτσι ο Μπόμπο μαζί με το φεγγάρι ταξιδεύουν μέχρι το σκοτεινό βουνό, κολυμπούν στην σιωπηλή θάλασσα και διασχίζουν τον αδιαπέραστο ουρανό ψάχνοντας το μυστικό που θα τον κάνει να γυρίσει ξανά.

Μετά από πολλές περιπέτειες και με την βοήθεια ενός αινιγματικού ξένου και ενός περίεργου ζώου το μυστικό αποκαλύπτεται.

Αρκεί ένα μήλο να μοιραστεί στην μέση για να αρχίσει και πάλι ο κόσμος να γυρνά και να επιστρέψει η άνοιξη στη γη. Το έργο είναι ένα παραμύθι που φωτίζει τις σύγχρονες αγωνίες των παιδιών. Μέσα από το χιούμορ και την τρυφερότητα προσεγγίζει την ανάγκη για επικοινωνία, με τους ανθρώπους και την φύση, με έναν πρωτότυπα αισιόδοξο τρόπο. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι μπορεί μια δύσκολη συνθήκη να γίνει αφορμή για μια καινούρια αρχή.

Η ομάδα ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ιδρύθηκε το 2006.Στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου για παιδιά.

Σκηνοθεσία : Ομάδα Αστροναύτες

Μετάφραση : Αντζέλικα Τόμπρου

Παίζουν : Σαμψών Φύτρος (Φεγγάρι), Ντίνος Ποντικόπουλος (Μπόμπο), Δημήτρης Μικιός (Ξένος)

Σκηνικά : Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος

Κούκλες : Αγγελική Γουναρίδη

Μουσική : Τίμος Χατζηιωάννου

Χορογραφία - Κίνηση : Ζυστήν Γκουσώ

Σκηνοθετική - δραματουργική επιμέλεια : Παούνοφ Αθανασιέφσκι