ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου γεννήθηκε στην Ξάνθη .

Σπούδασε κλασσικό πιάνο με δάσκαλο τον αείμνηστο Τηλέμαχο Μεταλλινό.

Στην δισκογραφία πρωτομπήκε παρακινούμενος από τον ποιητή Άκο Δασκαλόπουλο συμμετέχοντας συνθετικά στον δίσκο της Αθηνάς Μόραλη «Τον έρωτα ρώτα», στον οποίο συμμετείχαν και οι Ηλίας Κατσούλης, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάσος Γκρούς κ.α.

Συνεχίζει να γράφει τραγούδια συμμετέχοντας σε δίσκους του Παντελή Θαλασσινού, της Αργυρώς Καπάρου, Γιώργη Χριστοδούλου, Διονύση Τσακνή, Kώστα Μακεδόνα, πότε μελοποιώντας στίχους άλλων στιχουργών (Μιχάλη Γελασάκη, Θοδωρή Ποάλα, Γιώργου Κρητικού κ.α.) και πότε δικούς του.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφορεί από την εταιρία ΛΥΡΑ το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Από κουρέλια νυφικό» σε μουσική και στίχους του ίδιου.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργης Χριστοδούλου και Κώστας Μακεδόνας.

«Όταν τα τραγούδια είναι αληθινά τότε είναι αδύνατο να μην είναι όμορφα… κι όταν είναι προϊόν φιλίας και προσωπικής σχέσης, τότε είναι και ευλογημένα», όπως λέει ο ίδιος

και αυτό κάνει και στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές». Στην παρέα προστίθεται και μια νέα φίλη, η Γιώτα Νέγκα.

Εννέα νέα τραγούδια, τραγουδισμένα από τον ίδιο (σε δύο εξ αυτών, με τον Παντελή Θαλασσινό στο «όσο υπάρχει ουρανός» και Γιώτα Νέγκα στο «μα εγώ»).

Μιλάει πάντα με θαυμασμό και σεβασμό για τους φίλους-συνεργάτες γιατί, όπως λέει κι ο ίδιος, «είναι μεγάλο σχολείο το ταλέντο του διπλανού μας και τύχη η φιλία του».

Γράφει μουσική για θέατρο και το 2013 υπογράφει την μουσική και τα τραγούδια για την ταινία «RED CITY», σε σκηνοθεσία Μάνου Τσίζεκ, μια Αγγλοελληνική παραγωγή της «New York entertainment”.

Η ταινία παίρνει μέρος σε πλήθος ευρωπαϊκών φεστιβάλ, αποκομίζοντας εξαιρετικά σχόλια.

Συμμετέχει σε δίσκους φίλων του, είτε τραγουδώντας είτε γράφοντας τραγούδια

Videos