Οδοιπορικό στα μουσικά έργα των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών

Η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Έμμετρον παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στα μουσικά έργα των μεγαλύτερων Ελλήνων Συνθετών, διανθισμένα με οπτικά στιγμιότυπα και μια διαδρομή σε Ελληνικές Ταινίες που είναι γνωστές και βραβευμένες διεθνώς.

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση γεμάτη Ελλάδα, όπου ξετυλίγεται το νήμα με τις μουσικές και τα τραγούδια συνθετών τα οποία συνοδευόμενα από τον ήχο του μπουζουκιού έντυσαν ταινίες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, τραγουδήθηκαν από μεγάλους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς και κατέκτησαν τις καρδιές ενός ευρύτατου κοινού, μετατρέποντας έτσι τον Ήχο της Ελλάδας σε Μουσική του Κόσμου.

Ακούγονται τραγούδια όλων των Ελλήνων συνθετών με “διεθνή καριέρα”, από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τους Γιώργο Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα και Σταύρο Ξαρχάκο έως τους Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι κ.ά.

Τα τραγούδια “ντύνονται” με εικόνες video, και μας θυμίζουν τους διεθνείς καλλιτέχνες που τα ερμήνευσαν όπως τους Beatles, την Edith Piaf, τον Harry Belafonte, τον Nat King Cole, την Μελίνα Μερκούρη κ.ά. Συμμετέχει ορχήστρα οκτώ μπουζουκιών και μια επιλογή από επώνυμους ερμηνευτές και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής "ΕΜΜΕΤΡΟΝ".

  • Συντελεστές: Μουσικό Σύνολο: Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής “ΕΜΜΕΤΡΟΝ”
  • Μουσική επιμέλεια & οργάνωση ορχήστρας: Μανώλης Γεωργοστάθης
  • Ερμηνευτές: Επιλογή (ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και τις ημερομηνίες) από επώνυμους ερμηνευτές, όπως Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Μακεδόνας, Ζωή Παπαδοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος και πολλοί άλλοι.