Γιώργος Κωτσίνης: «Ταξίδι στην Ελλάδα»

Μια μουσική παράσταση με «τραγούδια της παράδοσης και του κεφιού». Στη σημερινή κατάσταση της κρίσης που βιώνουμε μια παράσταση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια δώσει δύναμη και αισιοδοξία.

Το μουσικό σχήμα του Γιώργου Κοτσίνη θα μας ταξιδέψει σε μονοπάτια του κεφιού και της ψυχής μέσα από αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς της Ελληνικής παράδοσης.

Η Παραδοσιακή ορχήστρα του Γιώργου Κοτσίνη αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς που έχουν συνοδέψει σπουδαίους παραδοσιακούς τραγουδιστές όπως η Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης κ.α. .

Ο Γιώργος Κοτσίνης Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής (Ωδείο Σκαλκώτα), δεξιοτέχνης και μελετητής στο λαϊκό κλαρίνο άλλα και σε άλλα πνευστά λαϊκά μουσικά όργανα. Καθηγητής για χρόνια σε Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια. Με πλούσια εκπαιδευτική δράση σε σεμινάρια παραδοσιακής μουσικής και χορών, έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Ακαδημία Sibelius της Φινλανδίας και πλήθος πολιτιστικών συλλόγων στην Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Β. Αμερική, Κούβα, Αυστραλία, Ασία και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης), σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς (Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών, Δώρα Στράτου, Σύλλογος προς διάδοσην της εθνικής μας μουσικής – Σίμωνος Καρά κ.ά), ερευνητές (Λάμπρος Λιάβας, Γιώργος Παπαδάκης, Νίκος Διονυσόπουλος κ.ά.) και τραγουδιστές του χώρου (Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Καριοφύλλης Δοϊτσίδης, Αλέκος Κιτσάκης, Στέλιος Μπέλλος, Σάββας Σιάτρας, Τασία Βέρα, Βασίλης Σερμπέζης κ.ά.).Έχει συνεργαστεί με: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λάκης Χαλκιάς, Πέτρος Γαϊτάνος κ.ά. και έχει συμπράξει ως σολίστας με μεγάλες ορχήστρες, όπως η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με μαέστρο τον Γιώργο Δεσποτίδη. Συνεργάστηκε, επίσης, με την Ελληνική Τηλεόραση ως μουσικός υπεύθυνος στον κύκλο εκπομπών παραδοσιακής μουσικής «Εμείς οι λαλητάδες».

Videos