ΔΗΘΕΝ

Παραδοσιακά τραγούδια από την Σμύρνη την Μ. Ασία, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα

Το μουσικό σχήμα ΔΗΘΕΝ δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1994 από μια ομάδα νέων μουσικών με κύριο στόχο την απόδοση και μελέτη του ρεπερτορίου που περιέχει τραγούδια και μουσικές από την Ελληνική παράδοση.

Μια παράσταση που θα παρουσιάζει όλη την πορεία του ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, ξεκινώντας από τους παραδοσιακούς σκοπούς (καρσιλαμάδες, συρτά, απτάλικα) της Σμύρνης και της ευρύτερης Μ. Ασίας και εν συνεχεία

παρουσιάζοντας τους ιδιαίτερους σκοπούς της Πόλης ( χασάπικα, τσιφτετέλια). Στην συνέχεια το μουσικό αυτό ταξίδι θα μας πάει στην Αθήνα του 30 όπου μεγαλούργησαν μεγάλοι Μικρασιάτες συνθέτες όπως ο Τούντας, ο Περιστέρης , ο Παπάζογλου κ.α. Η κατάληξη αυτής της βραδιάς θα περιλαμβάνει αθάνατες συνθέσεις της πειραιώτικης σχολής του Ρεμπέτικου, τραγούδια του Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χιώτη , Μητσάκη , Παπαιωάννου κ.α.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Πραγματοποίηση μιας μουσικής βραδιάς που θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλο τον ελλαδικό χώρο.

Ένα μουσικό ταξίδι πλούσιο σε μελωδίες, ήχους και χρώματα της ελληνικής γης: Τσάμικα και Καλαματιανά της Πελοποννήσου, Καγκέλια και Συρτά της Στερεάς Ελλάδας, Μπάλοι και Συρτά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, Απτάλικα και Ζειμπέκικα των Νησιών του Ανατολικού Αιγαίου Ζωναράδικα της Θράκης, Συρτά της Μακεδονίας, Πωγωνίσια της Ηπείρου, Μπεράτια της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλο τον Ελλαδικό χώρο. Ένα μουσικό ταξίδι πλούσιο σε μελωδίες, ήχους και χρώματα της ελληνικής γης:

Τσάμικα και Καλαματιανά της Πελοποννήσου, Συρτά της Στερεάς Ελλάδας, Μπάλοι και Συρτά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, Μικρασιάτικα, Απτάλικα και Ζειμπέκικα των Νησιών του Ανατολικού Αιγαίου Ζωναράδικα της Θράκης, Συρτά της Μακεδονίας, Πωγωνίσια της Ηπείρου, Μπεράτια της Θεσσαλίας.

 

Videos