Εκδηλώσεις

Duo " Ζεύξεις "    «ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ»

Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ώρα:19.00Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη
«Λίλιαν Βουδούρη»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Νίκη Πανταζάτου: Πιάνο  

Δημήτρης Δερδενές: Κιθάρα

Ζαχαρίας Καρούνης   «ΕΙΜΑΙ»   στο θέατρο ΡΟΕΣ

Από Δευτέρα 26/2 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Μία πρωτοποριακή μουσικό – θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ο Ζαχαρίας Καρούνης μετά από την μεγάλη θεατρική επιτυχία που γνώρισε η παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη , στην οποία είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια , τώρα μας προτείνει την μουσική παράσταση «ΕΙΜΑΙ».

Το «ΕΙΜΑΙ» είναι το ριζικό του καθένα από εμάς ξεχωριστά , είναι όσα ζήσαμε και ίσως μας λείπουν, είναι αυτά που μας διηγήθηκε η γιαγιά μας και τα ξεχάσαμε.

Ο ουρανός, η θάλασσα, το βουνό, η γη, τα πουλιά, το μανιάτικο μοιρολόι, τα παραμύθια , η μάνα, το τραγούδι, τα πανηγύρια, οι ψαλμοί, το παιχνίδι και μετέπειτα η πόλη,

 η μοναξιά, οι συνεργασίες, οι σχέσεις που χάνονται, η αγάπη, όλα αυτά που είμαστε που φέρουμε σαν εμπειρίες, αυτά τα στοιχεία συνιστούν το  «ΕΙΜΑΙ» , αυτά τα στοιχεία συνόδευσαν και το Ζαχαρία Καρούνη στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Χρήστος Δήμας με την ιδιαίτερη σκηνοθετική και κινηματογραφική του ματιά, πότε εξαϋλώνει τις μορφές και πότε τις φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερμηνευτή να του ψιθυρίσουν τα αρχέγονα μυστικά τους, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονείρου , μνήμης και πραγματικότητας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/ 02/ 2018

Οι νέοι επηρεάζονται από την αγνότητα του ρεμπέτικου, παίζουν, τραγουδούν, διασκευάζουν, αλλά και εμπνέονται απ' αυτό.

 

Σέβονται τους δημιουργούς του και τους θαυμάζουν γιατί αυτοί έγραφαν τραγούδια για να εκφράσουν την ζωή τους και τα βιώματά τους  χωρίς να  γνωρίζουν ότι αυτά θα εκδοθούν, κάτι που οι νέοι σήμερα το συγκρίνουν με την σημερινή  δύσκολη εποχή που ζουν.

Η ομορφιά του ρεμπέτικου τραγουδιού είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη

αλλά το 2018 είναι πλέον στον  κατάλογο της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΙΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Τα ρεμπετάδικά γεμίζουν από νέους, στα στέκια, στις πλατείες, στα πάρκα, παντού βλέπουμε νέους να παίζουν ρεμπέτικα και Σμυρναίικα.

Σελίδα 1 από 11